Workshop DEV Doorn (26-03-2012)

Clinic Bushido uitstekend voor teambuilding en zelfvertrouwen

Op woensdagavond 26 maart betrad de C2 van DEV Doorn nieuwsgierig de afgehuurde gymzaal. Stipt om 19.00 uur begon een clinic van bijna twee uur in de allround zelfverdedigingsport Bushido, mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van Logge interieurspeciaalzaak te Doorn (www.logge.nl). Hoofddocent John (zwarteband, 4e dan) van Sportschool Bushido uit Nieuwegein (www.bushidonieuwegein.nl) nam de groep vriendelijk maar strak onder handen. John heeft jarenlange ervaring als docent vechtsporten, en juist ook aan jeugdvoetbalteams.

Bushido ('de weg van de krijger') is een combinatie van karate, jiu-jitsu, aikido, judo, worstelen en budo-wapentechnieken. Gaandeweg deden de jeugdige voetballers zichzelf versteld staan over hun vermogen tot incasseren, doorzetten en grenzen verleggen. Tachtig sit-ups?! Vijf minuten later had iedereen het afgerond. Aanvaller afweren?! Vijf minuten later had iedereen het voor elkaar. In je eentje door een muur van jongens met stootkussens rennen, dat kan toch niet?! Natuurlijk wel. Oftewel voetbal is zoveel meer dan een balletje hoog kunnen houden. Ook de ouders keken vanuit de skybox hun ogen uit, voorzien van een kopje koffie. Na afloop vond de meegebrachte frisdrank gretig aftrek onder de tevreden en vermoeide spelers. Dankzij Jaap, Eric en John hebben de dame en de heren van de C2 een fantastische leerervaring en een leuke avond gehad. Het belang van sponsors is wederom onderstreept, net zoals Doorns Voegersbedrijf (www.renovatieweb.nl) en Kalk Interim BV (www.kalkinterim.nl) al het gehele seizoen dit team ondersteunen.

bovenstaande is een stukje zelf geschreven door DEV Doorn. origineel: http://www.devdoorn.nl/bestuurszaken-mainmenu-273/2804-clinic-bushido-uitstekend-voor-teambuilding-en-zelfvertrouwen