Strandtraining/Nieuwjaarsduik 2016

 

 

Om negen uur verzamelen bij Merwestein, nog geen kwartiertje in de auto om vervolgens op de carpoolplaats van Hoogzandveld aan te komen. Snel pakken wat je dacht nodig te hebben en beginnen maar.

 

We begonnen met een klein rondje hardlopen, over de rand van de brug heen klimmen en aan de andere kant van de rand opdrukken met je handen op de rand. Weer de rand over en boven aan de heuvel wachten. We gingen het parcour verkennen.

 

Een stukje door het doolhof heen om vervolgens bij de liggende boomstammen aan te komen. Daar werd de oefening uitgelegd. Iedereen moest onder de boomstam door, dit betekende dat er een gat gemaakt moest worden. Één iemand scheppen, één iemand lopen en de rest deed de genoemde oefening. Als de loper 1 rondje gelopen had nam hij de schep over en begon de volgende te lopen. Kniebuigingen, opdrukken, buikspieren, en dat tot dat het gat eindelijk groot genoeg was om onderdoor te kunnen.

 

We gingen verder naar het bruggetje. De jeugd moest gewoon over het bruggetje lopen en daar aan de andere kant wachten. De volwassenen moesten langs de rand van het bruggetje naar de overkant zien te komen. Vervolgens een stukje door het ijskoude water heen om naar het andere bruggetje te gaan.  Ook daar eerst een stukje door het water heen om de zelfde oefening uit te voeren.

 

Vervolgens over een pad van boomstammetjes naar een ander soort doolhof. Waar je tussen paaltjes door moest om naar de andere kant te komen. Weer de heuvel op, waar het einde van het parcour zich bevond.

 

 We hebben het nog een paar keer in snelheid achterelkaar gedaan in groepjes van 3 en voor de mensen die wilde mochten nog een extra rondje doen.

 

Met zijn alle naar beneden om ons voor te bereiden op de nieuwjaarsduik. Nog even een groepsfoto maken, en richting de brug dan maar. Via de zijkant van de brug het water in springen en zo snel mogelijk weer het water uit en je warme kleren aan.

 

Broodjes met knakworst en chocolade melk, thee of koffie,  alles was geregeld. Iedereen was vrolijk in gesprek over van alles en nog wat en later alles opgeruimd om weer richting huis te gaan. En zoals gewoonlijk, een dag om niet te vergeten.