Coronavirus

Beste Leden,

Per 1 juni zijn er weer een aantal versoepelingen doorgevoerd. Zo is het vanaf 1 juni voor de leeftijd 13 t/m 18 jaar toegestaan om tijdens de training contact met elkaar te hebben. Dit betekend voor ons dat de 2e groep tijdens de trainingen dus geen 1,5 meter afstand hoeft te houden en dus kan gaan trainen zoals de eerste groep. Voor de 1e en 2e groep geld vanaf nu dus dat zij hun beschermers, bitje, enz. mee moeten gaan nemen. Hier zullen we langzaam aan meer mee gaan trainen!
Let op! Alleen tijdens de trainingen is het toegestaan om binnen de 1.5 meter van je trainingsmaatjes te komen. Voor en na de training moet er nog wel afstand van elkaar worden gehouden volgens de officiële regels. 

Ook is bekend geworden dat er waarschijnlijk vanaf 1 juli binnen getraind mag gaan worden. Ivm de zomerstop zou dit voor ons betekenen dat we 2 weken binnen zouden mogen trainen. Dit gaan wij niet doen! We blijven buiten maar we gaan het trainingsseizoen wel verlengen. We hebben namelijk kunnen regelen dat we tot 1 augustus op de sportvelden van Rugby Club Nieuwegein kunnen staan. (In een eerdere mail stond aangegeven dat dit tot 1 juni was maar dit hebben we weten te verlengen.) We blijven dus tot sowieso 1 augustus les geven en ook op 2e pinksterdag zullen we les geven. Het voornemen is ook om in de maand augustus door te blijven trainen maar dit ligt aan de animo en of we trainingslocaties kunnen regelen. 

Hieronder de aangepaste regels voor de verschillende groepen zoals die vanaf 1 juni gelden:

Groep 1:
Van 7 t/m 12 jaar
Tijd: 18.30 tot 19.15
Contact is toegestaan

Groep 2:
Van 13 t/m 16 jaar
Tijd: 19.30 tot 20.15
Contact is toegestaan (alleen tijdens de les)

Groep 3:
Vanaf 16 jaar
Tijd: 20.30 tot 21.15
Contact is niet toegestaan en 1,5 meter moet worden toegepast. Zorg er voor dat je zelf deze afstand van een ieder bewaard. We zullen zo nodig jullie hierop wijzen.  

De regels:

 • Alle lessen zullen nog maar ± 45 minuten duren.
 • Je mag maximaal 5 minuten van te voren aanwezig zijn op de locatie (Je kan ook niet eerder op het park want het toegangshek word gesloten)
 • Je traint in normale sportkleding en hebt schoenen aan (niet je GI/pak!)
 • Je moet in je sportkleding naar de locatie komen. (Omkleden is verboden en kan ook nergens!)
 • Je dient direct na de les naar huis te gaan en krijgt daar maximaal 5 minuten voor.
 • Je traint in de groep waar je normaal ook in zit. Wel dien je de regels te hanteren van de groep waar je in traint.
 • Neem je eigen spullen mee! Er mag niets worden uitgeleend. (ook niet onderling)
 • Ben je verkouden, heb je griepverschijnselen of voel je je niet lekker? Kom dan niet sporten!
 • Heb je corona of verschijnselen ervan gehad? Blijf dan minimaal 7 dagen thuis en kom pas trainen als je klachten vrij bent. 
 • Drink alleen uit je eigen bidon. Bij voorkeur met je naam erop. Neem hem ook gevuld mee! er is namelijk geen mogelijkheid om deze te vullen.
 • Zorg er voor dat je van te voren naar het toilet bent geweest! Alle faciliteiten op het park zijn dicht
 • Was thuis je handen! Zowel voor als na het trainen met zeep voor minimaal 30 seconden. 
 • Ouders mogen NIET blijven kijken (ook niet op afstand door het hek of bosjes)
 • Ouders mogen het trainingscomplex niet op en dienen aan de andere kant van het hek te blijven. (je mag je kind dus alleen afzetten voor het hek!)
 • Luister ten aller tijden naar de aanwijzingen van de trainer en de coronaverantwoordelijke.

Locatie:

Het adres van de trainingslocatie: Sportpark Galecop 4, 3438 HX Nieuwegein. Dit zijn de sportvelden van Rugby Club Nieuwegein. De ingang zit achterin de parkeerplaats. We zullen een vlag bij de ingang neerzetten. 

Zoals je hebt kunnen zien zijn de begintijd van je les blijft hetzelfde als je van ons gewent bent. Alleen zijn de lessen wel iets ingekort. Op deze manier willen we er voor zorgen dat je alleen de personen van je eigen les tegen komt en niet die van de uren ervoor en/of erna. Dit is volgens de richtlijnen van de nu geldende noodverordening. 

We blijven de berichtgeving en adviezen vanuit het RIVM, GGD, NOC*NSF, VRU en de gemeente Nieuwegein volgen.

Bovenstaande blijft van kracht tot nader bericht. Mochten je vragen hebben dan horen we dit graag. Mocht er iets wijzigen dan zullen we jullie hier zo snel mogelijk van op de hoogte brengen.

Bushido Nieuwegein

Mark en Frank