Ringtraining (verslag)

Ringtraining

Zondagochtend, acht uur gaat de wekker. Ik vroeg me nog kort af wat de reden was waarom ik mijn wekker op deze dag zo vroeg gezet had maar het duurde niet lang voordat ik weer wist waarom: ik zou mee gaan met de ringtraining.

Het was voor mij al weer even geleden dat ik een training had bijgewoond dus ik had er erg veel zin in. Gauw opstaan dus, spullen pakken (bitje en handschoenen moesten mee) en richting John zijn huis want vanaf daar zouden we ‘ergens’ naar toe gaan. Ik wist dat er een boksring zou zijn maar meer dan dat ook niet. Eenmaal bij John zijn huis aangekomen werd duidelijk dat we richting sportschool Top Team in Utrecht zouden gaan. Ik kende deze sportschool niet maar zag al wel gelijk zo’n typische ‘dojo’ voor me zoals je die ook in films ziet. Er werd nog even kort geopperd om vanaf de sportschool terug naar Nieuwegein te rennen maar dit idee werd snel van tafel geveegd. Eenmaal compleet zijn we met de auto vertrokken richting de sportschool van Top Team.

Het beeld wat ik had van de sportschool klopte aardig: niet massaal opgezet maar gezellig ‘klein’, volks (oftewel Utregs) maar nog belangrijker, een perfect ingerichte dojo. Een aangenaam zachte vloer, boksballen in verschillende soorten en maten en de zeer karakteristieke boksring, links achterin de dojo. Gauw omkleden dus en beginnen met trainen!

De training begon met het opwarmen van de spieren. Grote rondjes konden we niet rennen dus pakten we de springtouwen erbij. Na een korte warming-up zijn we bezig gegaan met het oefenen van verschillende nek-chokes. Dit waren zeer nuttige oefeningen maar de boksring probeerde toch steeds wel je aandacht te trekken. Het wachten was dan ook op de verlossende woorden ‘pak je bitje en handschoenen’.

Nadat iedereen deze binnen 5 seconden gepakt had, werden de eerste koppels de ring in gestuurd. 1e ronde: alleen slaan en niet naar de grond. Tweede ronde: alleen slaan en wel naar de grond. Derde ronde: echt boksen met echte bokshandschoenen. Het was even wennen om van die grote wanten aan te hebben maar laat ik zeggen dat ik blij was dat John ze ook aan had.

Terugkijkend op de training kan ik niets anders dan concluderen dat het zeker de moeite waard is geweest om ‘vroeg’ op te staan. Het was een erg leuke, leerzame en coole training. Iedereen, waaronder ook sportschool Top Team Utrecht, ontzettend bedankt!

Jelmer

Oesh!