Bushido

Bushido is Japans en betekend "weg van de krijger".

Wat doen we?

Bushido is een allround zelfverdedigingssport voor jong en oud vanaf 7 jaar. Het is een combinatie van o.a. karate (kyokushinkai), jiu-jitsu, aikido, judo, worstelen, grappling, boksen, kick-boksen, MMA en budo-wapentechnieken/Filippijnse mestechnieken.

Hoe leer je het?

Door te komen trainen ga je leren hoe je jezelf kan verdedigen en hoe je een tegenaanval kan maken. Dit gebeurt zowel staande als op de grond. Verder ervaar je niet alleen of de sport bij jou past maar kun je ook de sfeer proeven.
Onze visie is om zoveel mogelijk mensen, jong en oud, kennis te laten maken met deze tak van sport.

Jeugd

Door op een spelende manier met elkaar contact te maken (stoeien) krijg je meer zelfvertrouwen.
Zo leer je je grenzen ontdekken en wat je wel en niet kan doen.
Je leert je 'mannetje' te staan, zonder de ander opzettelijk pijn te doen.

Volwassenen

Je leert je lichaam op praktische en effectieve manier te gebruiken, zowel staand als op de grond en gaan we steeds dieper op de stof in. Tevens leer je jezelf ook verdedigen met verschillende budo-wapens. Op de maandag en de woensdag wordt er op een andere manier lesgegeven. Wel sluiten beide trainingen op elkaar aan. Op de woensdagavond wordt het gehele pakket aan lesstof gegeven.
Op de maandagavond zal er minder conditie training worden gegeven maar meer budo-handwapen training en boks-training. Denk bij budo-handwapens aan: korte stok (eskrima), nunchaku, mes, shinai en ebo stick. Bij de boks-trainingen wordt er o.a. gebruik gemaakt van boks zakken en focus pads. Deze lessen zullen afwisselend maar wel met enige regelmaat worden gegeven.

 

Workshops/Clinics

Naast de reguliere lessen geeft sportschool Bushido ook : de- escalatie trainingen aan het voortgezet onderwijs, verzorgen we pestprojecten op het reguliere en bijzonder onderwijs, geven we sportclinics en workshops aan bedrijven en instellingen en dames-zelfverdedigingscursussen. Van een paar van onze clinic's zijn foto's gemaakt en is er een stukje geschreven. Ben je benieuwd hoe dit eruit ziet? Klik dan ‘hier

Activiteiten

Een paar keer per jaar zijn er buitentrainingen, zoals een strandtraining/nieuwjaarsduik en een buitentraining aan het einde van het seizoen. Verder kun je deelnemen aan clubwedstrijden, Avond4Daagse en het trainingskamp (om het jaar). Ook doen we tijdens de lessen diverse activiteiten te denken aan bijvoorbeeld de Shuttle-run test. Aan al onze activiteiten kun je deelnemen vanaf de witte band.