Coronavirus

Trainingen per 30 aug 2021 en actuele regels, tijden en locatie.

Beste Leden,

De schoolvakantie zit er op dus dat betekend dat we weer gaan beginnen.

De meeste regels wat betreft corona zijn nog hetzelfde als voor de vakantie. Dat betekend dat je tijdens alle lessen geen afstand hoeft te houden tot elkaar en voor en na de les weer wel (als je ouder bent dan 18 jaar). Zorg er nog steeds voor dat je niet te vroeg op een van de locaties bent en blijf ook niet te lang hangen na de training. Als je klachten hebt dan kom je natuurlijk niet naar de training. Dat is nog allemaal hetzelfde, de uitgebreide algemene regels vind je hieronder.

Wat wel weer mag ik kijken aan de kant tijdens de trainingen. Neem hierin zelf jullie verantwoordelijkheid. Dus als je naar een les wil kijken? Zorg er dan voor dat je anderhalve meter houdt van andere, doe eventueel een mondkapje op als je dat prettig vindt en neem een vaste plek (ga dus niet constant lopen of wisselen van plek). Het liefst kom je ook alleen en niet met de hele familie kijken, dit zodat andere ook kans hebben om te kijken. We vragen dit omdat er (helemaal op woensdag) een beperkte plek is met bankjes waar je op kan zitten. (op maandag zijn er 4/5 bankjes op woensdag zijn er maar 3). Mochten er constant te veel mensen binnen lopen dan bestaat de kans dat we ingrijpen en maatregelen nemen.

Tot morgen,

Bushido Nieuwegein

Mark en Frank


Regels algemeen:

 • Tijdens de trainingen hoef je geen 1,5 meter afstand te houden. Kan dit wel tijdens bepaalde oefeningen probeer dit dan zo veel mogelijk te doen.  
 • Ben je 18 jaar of ouder dan dien je voor en na het sporten 1,5 meter afstand te bewaren van iedereen met uitzondering van kinderen t/m 12 jaar.  
 • Kom niet sporten of naar de sport locatie als je een van de volgende vragen met JA kan beantwoorden:
  • Heb je de afgelopen 24 uur last gehad van: hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden, benauwdheidsklachten?
  • Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
  • Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog geen klachten had?
  • Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
 • Je hoeft je niet aan te melden voor de trainingen. Het ledenaantal per groep is te klein voor de maximale capaciteit (30 personen) in de zaal. Wel zal de trainer of coronaverantwoordelijke je naam opschrijven als je bent geweest op de training mocht er een GGD bron en contact-onderzoek worden gestart. Deze lijst zal 2 weken worden bewaard en alleen maar hiervoor worden gebruikt.  
 • Neem je eigen spullen mee! Er mag niets worden uitgeleend. (ook niet onderling)
 • Kom zoveel mogelijk in je Gi/pak naar de locatie. Kleedkamers zijn open, maar probeer deze zo kort en min mogelijk te gebruiken, douches zijn dicht!
 • Je traint in je Gi/pak (zowel maandag als woensdag, alle lessen). (wil je niet fietsen in je pak? doe dan vast je broek aan en zorg dat je alleen je jasje en band aan/om hoeft te doen, zodat er zo min mogelijk van de kleedruimtes gebruik wordt gemaakt).
 • Drink alleen uit je eigen bidon. Bij voorkeur met je naam erop. Neem hem ook gevuld mee! er is namelijk geen mogelijkheid om deze te vullen.
 • Was thuis je handen! Zowel voor als na het trainen met zeep voor minimaal 30 seconden. 
 • Je blijft buiten wachten tot 5 minuten voor tijd. Dan mag je zelfstandig naar binnen lopen. 
 • Je dient direct na de les de trainingslocatie te verlaten en krijgt daar maximaal 5 minuten voor.
 • Als je 13 jaar of ouder bent doe je een mondkapje op voordat je door de deur naar binnen gaat. Zodra je les begint mag je deze af doen
 • Ouders mogen NIET blijven kijken en mogen alleen het trainingscomplex in als zij vragen hebben voor de trainer.   
 • Tijdens het lopen door het trainingscomplex volg je de juiste route doormiddel van de voetjes die staan afgebeeld op de vloer en blijf je ook aan die kant van de gangen lopen. Loop dus niet tegen de richting in!
 • Luister te allen tijde naar de aanwijzingen van de trainer en de coronaverantwoordelijke.

Tijden:

Groep 1: 
Van 7 t/m 12 jaar
Tijd: 18.30 tot 19.30

Groep 2: 
Van 13 t/m 16 jaar
Tijd: 19.30 tot 20.30

Groep 3:  
Vanaf 16 jaar
Tijd: 20.30 tot 21.30 (woensdag tot 22.00)


Locaties:

Maandag: School de Evenaar,  Dasseweide 1, Nieuwegein. 

Woensdag: Sportcomplex Merwestein, Merweplein 1, 3432 GN Nieuwegein.


Alle bovenstaande regels zijn volgens de richtlijnen en tijdelijke wetten van de overheid en de sportprotocollen van de betreffende organisaties. 

We blijven de berichtgeving, adviezen en protocollen vanuit het RIVM, GGD, NOC*NSF, VRU, Verbindion en de gemeente Nieuwegein volgen.

Bovenstaande blijft van kracht tot nader bericht.

Mochten je vragen hebben dan horen we dit graag. Mocht er iets wijzigen dan zullen we jullie hier zo snel mogelijk van op de hoogte brengen.

Bushido Nieuwegein

Mark en Frank