Overige informatie

Kledingadvies

Voor alle lessen met uitzondering van het laatste maandagavonduur wordt er een zwarte gi (karate pak) gedragen. (Dames zijn verplicht een T-shirt onder hun gi te dragen). Op de maandagavond van 20.30 tot 21.30 wordt er getraind in een T-shirt, (korte-) trainingsbroek en sportschoenen.

Wat heb je nodig

Verplicht: gi (karate pak), obi (band), bitje (mond bescherming), vuistbescherming (MMA vuistjes en Bokshandschoenen/zakhandschoenen), scheenbescherming, springtouw

optioneel: tok (kruisbeschermer) en onderarmbeschermers. Nunchaku’s (alleen maandag)

Verder benodigd per band:

Beginner (tot oranje):bovenstaande plus ebo stick, eskrima stick (safe en/of hout)

Gevorderde (vanaf oranje): Bovenstaande plus mes en shinai

Het pak en verdere benodigdheden kunt u met korting bestellen via de site. Per groep of les kunnen de benodigde spullen variëren laat je van tevoren informeren door je trainer voordat je spullen aanschaft. 

Hygiëne

Zorg voor schone handen en voeten, geen vet haar en korte nagels. Zorg dat je kleding schoon en heel is. Sieraden doe je af of plak je af met tape ivm verwondingen.

Examens

2x per jaar worden er examens gehouden (deze zijn niet verplicht) De examens worden afgenomen door de trainer maar beoordeeld door de examencommissie. 
 
Examengeld, per examen, incl band en of slip:
Examengeld voor een band         € 8,-
Examengeld voor een slip            € 5,-

Tijdens de trainingen krijg je van je trainer te horen of je aan een examen deel mag nemen. Examens worden altijd op een woensdagavond in de Dojo gehouden en duren ongeveer 2 uur. Examens zijn altijd vrij toegankelijk voor publiek. Alleen het zwarte band examen in besloten. De regels van het examen vind je hier: Examenregels

Contributie

Jeugd: 20 euro per maand. Je kunt hiervoor 2 maal per week trainen.

Volwassenen: 1 uur trainen per week kost 20 euro per maand.
Train je vaker dan 1 uur per week dan betaal je 30 euro per maand. Je kan hiervoor 4 ½ uur per week trainen.
Draag je de bruine obi dan betaal je 34 euro per jaar voor de kadertrainingen, naast je maandelijkse contributie. 

Aan het begin van elke maand krijg je een digitaal factuur met daarop je contributie.

Bushido

Bushido is Japans en betekend "weg van de krijger".

Wat doen we?

Bushido is een allround zelfverdedigingssport voor jong en oud vanaf 7 jaar. Het is een combinatie van o.a. karate (kyokushinkai), jiu-jitsu, aikido, judo, worstelen, grappling, boksen, kick-boksen, MMA en budo-wapentechnieken/Filippijnse mestechnieken.

Hoe leer je het?

Door te komen trainen ga je leren hoe je jezelf kan verdedigen en hoe je een tegenaanval kan maken. Dit gebeurt zowel staande als op de grond. Verder ervaar je niet alleen of de sport bij jou past maar kun je ook de sfeer proeven.
Onze visie is om zoveel mogelijk mensen, jong en oud, kennis te laten maken met deze tak van sport.

Jeugd

Door op een spelende manier met elkaar contact te maken (stoeien) krijg je meer zelfvertrouwen.
Zo leer je je grenzen ontdekken en wat je wel en niet kan doen.
Je leert je 'mannetje' te staan, zonder de ander opzettelijk pijn te doen.

Volwassenen

Je leert je lichaam op praktische en effectieve manier te gebruiken, zowel staand als op de grond en gaan we steeds dieper op de stof in. Tevens leer je jezelf ook verdedigen met verschillende budo-wapens. Op de maandag en de woensdag wordt er op een andere manier lesgegeven. Wel sluiten beide trainingen op elkaar aan. Op de woensdagavond wordt het gehele pakket aan lesstof gegeven.
Op de maandagavond zal er minder conditie training worden gegeven maar meer budo-handwapen training en boks-training. Denk bij budo-handwapens aan: korte stok (eskrima), nunchaku, mes, shinai en ebo stick. Bij de boks-trainingen wordt er o.a. gebruik gemaakt van boks zakken en focus pads. Deze lessen zullen afwisselend maar wel met enige regelmaat worden gegeven.

Tegelijk training met je kind?

U en uw kind trainen op hetzelfde moment (maandagavond van 18.30-19.30 en/of 19.30-20.30).  alleen apart van elkaar. Tijdens deze uren wordt er een Bushido-waardige training gegeven, maar op het tempo en de zwaarte heb je zelf invloed. Wanneer je al een tijd niet gesport hebt willen we niet dat je met blessures komt te zitten. Je doet wat binnen jouw mogelijkheden ligt. Je mag examens doen, maar dat hoeft niet. Met andere woorden, lekker bewegen op je eigen niveau. Wil je iets verder gaan dan mag dat natuurlijk ook gewoon.

Workshops/Clinics

Naast de reguliere lessen geeft sportschool Bushido ook : de- escalatie trainingen aan het voortgezet onderwijs, verzorgen we pestprojecten op het reguliere en bijzonder onderwijs, geven we sportclinics en workshops aan bedrijven en instellingen en dames-zelfverdedigingscursussen. Van een paar van onze clinic's zijn foto's gemaakt en is er een stukje geschreven. Ben je benieuwd hoe dit eruit ziet? Klik dan ‘hier

Activiteiten

Een paar keer per jaar zijn er buitentrainingen, zoals een strandtraining/nieuwjaarsduik en een buitentraining aan het einde van het seizoen. Verder kun je deelnemen aan clubwedstrijden, Avond4Daagse en het trainingskamp (om het jaar). Ook doen we tijdens de lessen diverse activiteiten te denken aan bijvoorbeeld de Shuttle-run test. Aan al onze activiteiten kun je deelnemen vanaf de witte band.